In de schaatsarena van Obihiro waar normaal gesproken Jutta Leerdam soeverein over het ijs glijdt maakte ze tijdens de 500 meter een zeldzame misstap. Het leek alsof haar hoofd niet bij de wedstrijd was. Een bijna-valpartij en een misstap onderstreepten dat Leerdam haar gebruikelijke focus miste. Zou dit te maken kunnen hebben met de recente perikelen met vriend Jake Paul – het paar kwam een paar dagen geleden flink onder vuur te liggen na het beschadigen van een boom tijdens een boswandeling.

Gelukkig toonde Leerdam haar ware klasse op de 1000 meter. Hier herpakte ze zich op spectaculaire wijze, waarmee ze voor de 18e keer de winst op haar naam schreef. Echter sommigen merkten op dat de concurrentie op deze afstand niet bijzonder sterk was. Leerdam’s overwinning op de 1000 meter leek dan ook meer een geval van gebrek aan sterke tegenstanders dan een teken van haar gebruikelijke dominantie.

De invloed van haar relatie met Jake Paul blijft een punt van discussie. Hun recente belachelijke actie in het bos hebben veel kritiek opgeleverd, wat mogelijk heeft bijgedragen aan Leerdam’s vallende prestaties op de 500 meter. Gelukkig wist ze op de 1000 meter wel te schitteren.

Bron: