Obesitas is een groot probleem in de huidige samenleving. Het aantal mensen met overgewicht neemt wereldwijd toe. Een hotel in de Bahama’s ziet er echter wel brood in.
Sinds twee jaar heeft het resort met de originele naam ‘TheResort’ haar deuren geopend op Eleuthera, wat onderdeel is van de Bahama’s. Hoewel het in eerste oogopslag gewoon lijkt op een normaal resort, zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan. Zo zijn de deuren breder, zijn er stevigere stoelen en bedden en grote ligbedden.

Buffet

Gasten kunnen drie keer per dag gebruik maken van het buffet. Dat is geschikt voor mensen met een grotere honger dan normaal. Ook is er een speciaal privéstrand voor de mensen, zodat ze zich optimaal op hun gemak kunnen voelen.
Bedenker van het resort is James King. Hij kwam veertien jaar geleden op het idee voor de plaats toen hij zag dat een te dikke vrouw door haar strandbedje zakte. Toen moest zij een schadevergoeding van $150 betalen aan de eigenaar.
Toch zit er ook een serieuzere kant aan dit hotel aan de kust. Zo zijn er groepstherapie en activiteiten om de gasten naar hun eigen lichaam te kijken.

Plons

Tegen the Sun vertellen bezoekers Adam en Ami dat ze het fijn vinden dat er een speciaal resort voor hun is. ‘Ik spring in het zwembad en ik hoef me geen zorgen te maken hoe groot de plons wordt. Ook hoef ik niet bang te zijn dat ik door mijn stoel zak. Ik heb al heel vaak last gehad van plastic ligbedden die mij niet konden houden.’
Mocht je interesse hebben, dan moet je wel een goed gevulde portemonnee hebben. Voor zes dagen in The Resort betaal je $16.400. Voor dat geld word je wel van en naar het vliegveld gereden!

Bron: