In Zuid-Afrika is geschokt gereageerd op het verschrikkelijke overlijden van een 24-jarige profvoetballer. Luke Fleurs, speler van de topclub Kaizer Chiefs, is doodgeschoten bij een tankstation vanwege zijn auto. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Luke Fleurs

Fleurs, een 24-jarige jarige centrale verdediger, werd gisteren om het leven gebracht bij een tankstation. Dat gebeurde in Johannesburg, dat de macabere 19e plek bezit op de lijst van meest gevaarlijke steden ter wereld.
Politiewoordvoerder Mavela Masondo van Gauteng verklaart tegenover lokale media dat Fleurs in zijn rode VW Golf 8 GTI wachtte op een medewerker van het tankstation. Enkele seconden later sprongen twee mannen uit een BMW 1 Serie.

Auto gestolen

”De verdachten richtten hun vuurwapen op hem (Fleurs) en trokken hem uit zijn auto. Daarna schoten ze hem een keer in zijn bovenlichaam. Eén verdachte reed vervolgens weg met de auto van het slachtoffer. De tweede verdachte volgde in de BMW.”
Er is nog geprobeerd het leven van de voetballer te redden. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen bleek men niets meer voor hem te kunnen doen. Bij aankomst was hij al overleden. De daders zijn momenteel spoorloos. De autoriteiten zijn op zoek naar hen.

Bekende voetballer

De naam Luke Fleurs zegt mensen in Nederland wellicht weinig, maar het is een hele bekende profvoetballer. Zo vertegenwoordigde hij Zuid-Afrika op de Olympische Spelen in Tokio. Ook werd hij tweemaal opgeroepen voor het nationale elftal.
Bondscoach Hugo Broos van de ‘Bafana Bafana’ selecteerde hem in 2021 twee keer. In beide duels kwam hij niet in actie.

Bron: