Rapper Appa, echte naam Rachid El Ghazoui, heeft een huiveringwekkende oproep geplaatst op zijn social media. De Marokkaanse Nederlander (41) roept zijn ruim 80.000 volgers op om dodenherdenking op 4 mei te verstoren. Hiermee wil hij aandacht vragen voor Gaza.

Holocaustontkenner

De meeste mensen hebben nog nooit van ene Appa gehoord. De rapper is afkomstig uit Amsterdam en staat in het land bekend om zijn kritiek op Geert Wilders.
Appa zei in 2007 het niet erg te vinden als iemand de PVV-leider ‘een kogel door zijn kop’ zou jagen. Appa zou Wilders ook te grazen nemen als hij hem tegen zou komen. ”Dan is ie van mij.” Maar dat is niet het enige. Deze vriendelijke jongen staat ook te boek als een holocaustontkenner. Daar werd hij in het KRO-NCRV-programma Oog in Oog mee geconfronteerd.

Dodenherdenking

Op Instagram heeft de rapper nu een bericht geplaatst, waarin hij oproept nationale dodenherdenking op 4 mei te verstoren. ”Er is geen perfecter moment om de schreeuw van de genocide in Gaza harder te laten horen dan op 4 mei tijdens de dodenherdenking.”
Hij gaat verder: ”Lieve mensen. Maak zoveel mogelijk geluid en laat je horen!” Laat je niet intimideren of muil korven. Laat je niet meenemen in de illusie dat je fout zit omdat je specifiek op dat moment er voor kiest om je stem nog luider te laten klinken.”

‘Acteren’

Alsof het nog niet respectloos genoeg is, wil Appa dat er om 20.00 uur door heel Amsterdam keihard geluid wordt gemaakt. ”Terwijl ze daar (op de Dam) staan te acteren alsof menselijk leed ze werkelijk interesseert.”

Bron: