Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdag. Zojuist is bekend geworden dat Wimie Wilhelm op veel te jonge leeftijd is heengegaan. Haar agentschap Montecatine laat weten dat de Nederlandse actrice na een kort ziekbed om 62-jarige leeftijd is overleden.

Baantjer

Bij het grote publiek is Wilhelm vooral bekend vanwege haar rol als wachtcommandant Els Peeters in Baantjer. In de populaire politieserie was ze van 1998 tot 2006 te zien. Maar Wilhelm was ook te zien in Flodder, Flikken Maastricht en de films Kruimeltje en Pietje Bell.
Recent nog maakte ze haar opwachting als literair agente in de serie Bestsellerboy en als de trol Nanette in de fantasy-serie Panduloria. In het theater genoten bezoekers van haar optredens met onder meer argôt Ros en Bodil de la Parra, met wie zij de voorstellingen Onder Vrouwen maakte. Met haar heengaan verliest Nederland een zeer gerespecteerde persoonlijkheid.

Kapot van verdriet

Op Instagram laat Richard Groenendijk, die de afgelopen 14 jaar met haar heeft samengewerkt, weten dat hij kapot is van verdriet. ”Het is niet te bevatten, maar onze allerliefste Wimie is na een kort ziekbed overleden. Groenendijk noemt het een ‘voorrecht’ om haar gekend te hebben.
‘Een positief, eigenzinnig mens met een hart van goud, waarin voor veel mensen plek was. Marko en ik hielden ontzettend veel van je en dat zullen we ook altijd blijven doen. Daar komt de dood niet tussen. Maar we zijn nu kapot van verdriet. En niet te weinig. Dag lieverd, je was een feest van een vrouw.”

Bron: