In de meest recente aflevering van Steenrijk, Straatarm verruilden de luxepaardjes van de familie Heijnen hun peperdure villa voor de woning van de familie Blom. Maar wat moeder Sharon daar aantreft, maakt de vrouw erg boos.

Confrontatie

De woning van de Blommetjes ligt namelijk bezaaid met rotzooi. Sharon heeft normaal nooit hoofdpijn, maar nu de hele week lang.
Tijdens de confrontatie met de minder bedeelde familie besluit Sharon om de waarheid te vertellen. ”Het huis is niet klein, maar vol.”

”Ik ben een moeder en ik ben echt drie keer in tranen uitgebasten toen ik boven kwam”, aldus Sharon. Dat het een pleuriszooi is, is niet het ergste. Ze wijst erop wat er kan gebeuren wanneer er onverhoopt brand uitbreekt in de woning.
”Dan kunnen ze geen kant op.” Moeder Sjanet hoort de woorden gelaten aan en barst daarna in tranen uit. De vader van het ‘arme’ gezin, Marco, vindt het allemaal erg confronterend. ”Er kwamen harde dingen op tafel. Erg confronterend. Het doet pijn.”
Desondanks ziet de familie het als een wake up-call. Zelf opruimen blijkt moeilijk voor het gezin. Daarom is het Sharon die aanbiedt om te helpen. Sjanet vindt dat fijn en beweert dat ze wel ‘een stok achter de deur’ kunnen gebruiken.

Kijkers gaan los

De woorden die Sharon tegen het gezin uit, hebben veel indruk gemaakt op de kijkers. Iemand schrijft op social media: ”Die rijke dame slaat precies de juiste toon aan.”

Een anders schaart zich ook achter de toespraak: ”Hoogste tijd dat ze eens toegesproken worden.” Nog iemand begrijpt niet hoe je kunt leven zoals de familie Blom dat doet: ”Echt totaal geen zelfrespect die mensen. En dan nog kinderen hebben ook.”
Iemand maakt ook een hele opmerking: ”Straatarm, maar wel 5 katten, en een smerig huis met etensresten aan een ‘schone’ pan.”

Bron: