De paardenshow Raveleijn van de Efteling komt de laatste weken opvallend vaak negatief in het nieuws. In een paar weken tijd is een ruiter van zijn paard gevallen en naar het ziekenhuis afgevoerd, is een paar gevallen en zijn er twee brandjes uitgebroken. De beelden van bezoekers gaan opnieuw ‘als een vuurtje’ over het internet.

Iedere week komen er wel een paar meldingen van ongevallen of andere incidenten in de media tijdens de show Raveleijn. Het is een parkshow die behoorlijk in trek is bij bezoekers en wordt zo’n 3 tot 6 keer opgevoerd pér dag. Het originele verhaal van Raveleijn: “De vijf ruiters worden door Halina naar de magische stad Raveleijn geroepen. Hier volgen ze een training om de stad in de toekomst te beschermen. Wanneer de kwade graaf Olaf met zijn vijfkoppige Draconicon opduikt zullen de ruiters hun krachten moeten bundelen.” Echter lijken brandjes nu ook onderdeel van het verhaal.

Opnieuw mis in de Efteling tijdens parkshow Raveleijn

Vorige week was er ook nog eens een botsing met een vrachtwagen en het welbekende stoomtreintje. Hierbij moesten tientallen inzittenden een bezoekje brengen aan de EHBO op het park. Het lijkt er een beetje op dat het pretpark druk bezig is om een bedenkelijke reputatie op te bouwen. In korte tijd is er dus voor de tweede keer brand uitgebroken bij Raveleijn. Een woordvoerder laat weten dat het park de brand zelf heeft kunnen blussen. Ook laat de woordvoerder weten dat het nog onbekend is hoe de brand kon ontstaan: “Sinds de opening van Ravelijn in 2011 gebruiken we vuureffecten. Dat het nu twee keer in korte tijd misgaat, lijkt vooralsnog op toeval. Maar we gaan uiteraard wel onderzoeken of er een verband is. We moeten eerst alles goed controleren. Dat zal dus waarschijnlijk vandaag niet meer het geval zijn. Maar zodra alles veilig is, gaan we weer open.” De beelden:

Bron: