Wanneer je zelf kinderen hebt, ben je bekend met het feit dat zwemles soms een uitdaging kan zijn.

Sommige kinderen kunnen niet wachten om het water in te duiken, terwijl anderen juist bang zijn voor water en hun angsten moeten overwinnen voordat ze met zwemlessen kunnen beginnen.

Het is belangrijk om voorzichtig met deze angsten om te gaan, omdat te veel druk kan leiden tot averechtse resultaten, waarbij het kind alleen maar b*nger wordt.

Wanneer je je kind op zwemles zet, verwacht je niet alleen dat het goed leert zwemmen, maar ook dat dit proces in goede harmonie verloopt.

Elk kind is anders en verdient de nodige aandacht en geduld. Sommige badmeesters en zweminstructeurs lijken echter niet over dat geduld te beschikken.

Sommigen benaderen zwemles misschien op de ouderwetse manier, waarbij ze kinderen simpelweg in het water gooien om te zien of ze blijven drijven.

Er zijn echter mensen die een andere aanpak hanteren, zoals te zien is in onderstaand filmpje.

Hierin is een kind te zien dat overduidelijk niet het water in wil.

Het jongetje is erg bang, maar de zweminstructrice lijkt haar geduld te verliezen.

Op de beelden is te zien hoe ze het kind losrukt terwijl hij zich wanhopig vastklampt aan een trap.

Vervolgens duwt ze hem in het water. Maar als ze vindt dat hij niet ver genoeg in het water ligt, besluit ze om hem letterlijk een trap te geven.

Het is momenteel niet duidelijk of de zweminstructrice nog steeds werkzaam is.

De beelden zijn viraal gegaan op het internet en hebben veel discussie veroorzaakt over de juiste manier om met angst!ge kinderen om te gaan tijdens zwemlessen.

Bron: