Een 19-jarige jongen uit Florida deelde een foto van zichzelf met een babydolfijn in zijn armen. Daardoor verstikte het dier. Volgens de tiener was het kiekje een once in a lifetime-foto.

De jongeman was heel trots op zijn foto en besloot om het online te gooien. Op de beelden zien we hoe hij het dier vasthoudt, terwijl het water van hem afdruipt. Later werd de dolfijn dood gevonden. Hijzelf noemt dit een ongeluk.

De dolfijn werd gevonden op dezelfde plaats waar de foto werd gemaakt. Volgens marinebiologen was het dier een jaar oud.

Het dier kon herkend worden aan zijn rugvinnen. Als dolfijnen uit het water worden gehaald, kunnen ze makkelijk verstikken. Het is niet duidelijk of de dolfijn op het ogenblik van de foto al overleden was.

Quincy Gibson, een expert die bij het onderzoek is betrokken, vertelt: “Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat het dier gestorven is nadat de foto werd genomen. Al is er een kleine kans dat het net toen ze het oppikten overleed.”

“Maar op basis van de rapporten, de foto en de manier waarop de mensen op de foto staan, lijkt het me dat ze het dier gevangen hebben en het mogelijk nog leefde toen.”

Sanne Kuijpers van World Animal Protection laat weten: “Dit lijkt misschien een ongelukkig incident, maar het is een schrijnend voorbeeld van de manier waarop vele wilde dieren dagelijks lijden voor het vermaak van mensen.”

“Of deze babydolfijn nu door toedoen van deze tiener gestorven is of niet: het feit alleen dat het uit zijn leefomgeving wordt gerukt om te dienen als foto-prop is hartverscheurend. Denk toch eens verder dan je eigen plezier, en laat wilde dieren hun leven leiden in het wild.”

Bron: