Twee mannen hebben aan de rivier de Maas bij Den Bosch (Noord-Brabant) een erg tragische ontdekking gedaan. Terwijl ze aan het vissen waren aan de Veerweg, zagen ze twee levenloze puppy’s in het water. De dieren hadden een touw en baksteen om hun nekjes.

Tien weken oud

Dat meldt Hart van Nederland op basis van informatie van de Dierenambulance Den Bosch, die een bericht heeft geplaatst op Facebook.

Het gaat om twee rottweilertjes van slechts tien weken oud. Medewerkers zijn ter plaatse gekomen en hebben de hondjes naar een forensisch instituut gebracht voor dieren in Purmerend. Hier zal onderzoek worden verricht.

De dierenambulance is vanzelfsprekend ontzettend aangeslagen door de wreedheid waarmee de dieren om het leven zijn gebracht. ”Gisteren was een dag die wij als medewerkers nooit willen meemaken. Horror”, aldus de duidelijke woorden.

Dader(s)

De hamvraag is natuurlijk wie hier verantwoordelijk voor is. Wie is er zo harteloos om pasgeboren hondjes met een steen om hun nek in een rivier te gooien? Die vraag is momenteel nog onbeantwoord. De dierenpolitie is een onderzoek gestart.

Mensen die meer weten over de pups of over mogelijke verdachten, worden opgeroepen zich te melden. Dat kan niet alleen bij de dierenmambulance, maar ook de autoriteiten.

Wij sluiten ons graag bij deze oproep aan. Weet jij meer over deze zaak? Meld je! Deel dit bericht op je tijdlijn, zodat meer mensen het kunnen lezen. Hopelijk kunnen we er daarmee aan bijdragen dat men op korte termijn weet wie dit heeft gedaan.

Bron: