De bezorgdheid om Amalia blijft groeien. In september kwam het schokkende nieuws naar buiten dat de prinses zou voorkomen in communicatie van georganiseerde misdaad, die uit de hoek van de mocromaffia komt. Sindsdien woont Amalia weer in paleis Huis ten Bosch en zou zij tot eind deze maand vanwege veiligheidsredenen het paleis niet mogen verlaten.

Mocromaffia
Zowel prinses Amalia als premier Mark Rutte zouden voorkomen in communicatie van georganiseerde misdaad, die uit de hoek van de mocromaffia komt. Zo zouden er signalen zijn van een aanstaande ontvoering of zelfs een moordaanslag. Om die reden werden vorige maand de beveilingsmaatregelen rondom Amalia aanzienlijk opgeschroefd.

Niet meer in studentenwoning
Amalia én haar huisgenoten moesten de studentenwoning in Amsterdam verlaten, omdat het daar niet meer veilig zou zijn. Nu zit ze veilig achter de muren van paleis Huis ten Bosch. Maar volgens Duitse media mag Amalia voorlopig het paleis nog niet verlaten. In ieder geval tot eind oktober zou ze niet deelnemen aan officiële evenementen van de koninklijke familie en ook voor vrijetijdsbesteding zou ze het paleis niet mogen verlaten.

Studeren vanuit het paleis?
Dat betekent dat Amalia op dit moment ook niet naar de Universiteit van Amsterdam kan gaan, waar ze de studie Politics, Psychology, Law and Economics volgt. Volgens het Duitse RTL zou Amalia momenteel vanuit huis studeren.

Bron: