André Hazes heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. Zo kampte hij onder andere met een drank- en drugsverslaving. In zijn Videoland-documentaire krijgen we daar meer van te zien, maar hoe reageerde zijn vriendin Monique Westenberg eigenlijk op zijn problemen?

Deze week werd de documentaire van André Hazes eindelijk uitgezonden in België. Daarin vertelt hij openhartig over zijn persoonlijke problemen, zoals een burn-out en verschillende verslavingen. Intussen is hij terug aan de betere hand, maar hij heeft lang aan zichzelf moeten werken. Zo ging hij zelfs meermaals naar een afkickkliniek in Spanje. Toen hij opnieuw ging afkicken, overdonderde hij Monique Westenberg met dat nieuws.

“Ik moest onze zoon van school halen, en had geappt: Moon, ik kan Dré niet halen, ik bel je straks”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg. Enkele uren later stond hij al op het vliegveld om naar Spanje te vertrekken. “Ik belde haar: ik ben een paar maanden weg, ik ga afkicken”, onthult André. “Ze stortte in”, klinkt het triest. “Het enige wat ze zei, was: eindelijk”, aldus de zanger. Hij ontkende daarvoor namelijk altijd dat hij een probleem had.

Een andere man

Monique geloofde hem meteen toen hij toegaf dat hij verslaafd was. “Toen het ineens wel uit mijn mond kwam, ging ze nooit meer aan mij twijfelen”, zegt hij. “Ik kwam uit de kliniek en zij zag een heel andere man”, klinkt het. Toch was niet Monique, maar wel hun zoontje Dré de belangrijkste reden voor hem om nuchter te blijven. “Als al die drugs uit je lichaam gaan, word je heel verdrietig. En zie je wat je allemaal fout doet. Dan komt dat jongetje z’n koppie de hele tijd voorbij”, bedenkt de zanger zich. “Dat is de reden waarom ik een nieuwe kans heb gekregen”, besluit hij.

Bron: