André Hazes en zijn moeder Rachel hebben elkaar voor het laatst gesproken achter de schermen bij Holland Zingt Hazes. In zijn documentaire The Next Chapter laat André zich uit over Rachel. ,,Dit gaat gewoon te ver.”

André heeft Rachel afgelopen maart, achter de schermen bij het Holland Zingt Hazes-concert, voor het laatst gesproken. ,,Toen heb ik haar nog gesproken en daarna is er nooit meer contact geweest, nee”, legt de zanger uit. ,,Laat ik het zo zeggen: ik kan niet alles hebben, dus als ik Monique in mijn leven heb, dan is eigenlijk vanzelfsprekend mijn moeder er niet meer en andersom.”

Els Hofland

Els Hofland, de zus van Rachel, begrijpt niets van de situatie. ,,Heel eerlijk: ik zou er niet aan moeten denken dat ik geen contact met mijn kinderen zou hebben, want ik vind mijn kinderen en kleinkinderen het belangrijkste in mijn leven”, vertelt ze in de documentaire. ,,Ik gun het niemand en Dré ook niet dat hij nu weer ruzie heeft met z’n moeder.”

‘Dit gaat gewoon te ver’

In de derde aflevering, die zaterdag op Videoland verschijnt, vertelt André meer over de ruzie tussen hem en zijn moeder. In de teaser van de aflevering heeft André het over een rechtszaak waar Rachel in verwikkeld is. ,,In die rechtszaak werd er gevraagd of mijn moeder Klaas Otto in dienst had. En dan was het antwoord ja, omdat ze bang was dat haar verslaafde zoon op de stoep zou staan. Dit gaat gewoon te ver”, zegt André kwaad.

‘Heel zielig’

Eerder liet de zanger al weten dat hij zijn moeder ‘heel zielig’ vindt. ,,Ik vind ons gezin een beetje sneu, snap je? Hoe ons leven eigenlijk is gelopen met elkaar en het verlies… Het is heel verdrietig”, zei hij aan tafel bij Jinek. ,,Ik heb geen contact met mijn moeder op dit moment, maar ik vind haar ook heel zielig, omdat sommige dingen… Ze kan er niet zoveel aan doen. Sommige dingen worden haar aangedaan en ik vind het sneu.”

Bron: