André Hazes de naam zegt al genoeg is niet iemand die zich stilhoudt voor de camera’s. Recentelijk heeft hij een bommetje gedropt in het programma ‘Casa di Beau’ door te delen dat Monique Westenberg een paar jaar terug een miskraam heeft gehad iets wat tot dan toe niet publiekelijk bekend was.

De keuze om dit persoonlijke nieuws met de wereld te delen, roept natuurlijk de nodige vragen op. Het lijkt er niet op dat dit besluit in samenspraak met Monique was. Frank Dane van Radio 538, niet bang om het vuur aan de schenen te leggen, vroeg recht op de man af: “Waarom doe je het?!” André, die zichzelf omschrijft als een open boek, reageerde met: “Nee, jongens, luister: eerlijk zijn. Eigenlijk kan je het toch nooit goed doen? Als ik níet antwoord geef en er heel paniekerig over doe, dan is het raar dat je er niet over praat. Ik ben altijd een open boek en ja, ik ben geen boekhouder, ik ben niet saai, dus er gebeuren bij ons altijd dingen. Ik weet het niet.”

Hij voegde eraan toe: “Ik vind het gewoon fijn om eerlijk te zijn ofzo, snap je?”

Zijn openhartigheid gaat verder dan dit, denk maar aan toen hij eerder openlijk sprak over zijn ‘emotionele burn-out’. Hij reflecteerde hierop met de woorden: “Eigenlijk is er nu niet meer zoveel, maar er was natuurlijk wel heel veel. Er komt een dag dat het allemaal geweest is. Dan is niks meer nieuws, dan kun je het afsluiten.”

En terwijl André geniet van zijn vakantie in Bonaire, hebben we even een pauze van zijn frequente verschijningen op televisie. Maar was dit allemaal een strategie om zijn Ahoy-concert uit te verkopen? Evert Santegoeds van Strikt Privé heeft daar een duidelijke mening over: “Als het De Bevers twee avonden lukt en jou voor de helft, dan is er wel iets heel erg mis met je carrière.”

Santegoeds twijfelt openlijk aan de toekomst van André’s muziekcarrière: “Die jongen heeft gewoon een heel groot probleem. Vroeger heette dat drank en drugs en nu is het een gebrek aan inspiratie geloof ik.” Hij suggereert ook dat André’s verleden hem achtervolgt en dat een frisse start moeilijk is: “Je kúnt niet opnieuw beginnen als je Hazes bent. Je neemt je lasten en je hele verleden mee. Kon je maar opnieuw beginnen en dat iedereen vergeten is wat voor puinhoop je ervan gemaakt de afgelopen jaren. Dat gaat niet, hè?”

Bron: