Ali B is na lange tijd weer in het openbaar gespot. De rapper is gefotografeerd op het terras van Nicolette van Dam.

Na de BOOS-aflevering over de misstanden bij The Voice of Holland werd er aangifte tegen de rapper gedaan, maar tot op heden heeft Ali zich nog altijd niet voor de rechter hoeven te verantwoorden. Lange tijd liet de rapper zich niet in het openbaar zien, tot vorige week.

Ali B weer gespot

Story-fotograaf Edwin Smulders betrapte Ali bij Brasserie van Dam, de zaak van Nicolette van Dam. De brasserie bevindt zich in een van de drukste straten in Amsterdam-Zuid en er worden veel BN’ers gespot. Kennelijk wil Ali B zich niet langer verstoppen. ,,De rapper genoot daar van een kopje koffie, en lachte vriendelijk naar onze fotograaf”, schrijft Story. ,,In alles straalt hij uit: met mij gaat het goed, we wachten rustig af.”

Vervolgd

Ali moet op 12 en 13 juni voor de rechter komen. De rapper wordt vervolgd op verdenkingen van twee verkrachtingen, een in augustus 2018 in Heiloo en een in april 2014 in Marokko. Bij die laatste verdenking is zangeres Ellen ten Damme het slachtoffer. De verkrachting zou zich hebben plaatsgevonden tijdens opnames van tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan. Ellen deed wel een melding, maar geen aangifte.

The Voice of Holland

Daarnaast wordt Ali vervolgd voor aanranding. De aanranding, die gerelateerd is aan The Voice of Holland, zou in mei 2018 in Amsterdam hebben plaatsgevonden. De aangifte van een vierde vrouw tegen Ali is geseponeerd, omdat uit onderzoeksbevindingen niet gebleken is dat er sprake was van een strafbaar feit.

Bron: