Nog iets minder dan een maand en dan mag de voormalige knuffelmarokkaan Ali B (Ali Bouali) voor het hekje verschijnen. De rapper staat op 12 en 13 juni terecht wegens beschuldigingen van zedenfeiten met drie! vrouwen. En dat is natuurlijk niet niks.

Ali speelt verstoppertje

Sinds deze beschuldigingen aan het licht kwamen, heeft Ali zich verstopt en wilde hij de media niet langer te woord staan.
Zijn advocaat, ene Bart Swier, heeft nu echter een plan van aanpak bedacht. De beste man, die natuurlijk per uur betaald wordt, is erg lovend over Ali. ”Ik ben ontzettend trots op mijn cliënt, dat hij gedurende die 2,5 jaar dat deze zaak speelt, volledig buiten de media is gebleven.”

Gaat zijn verhaal doen

Volgens Swier willen Ali en hij de zaak uitvechten in de rechtbank. ”Niet in de media of ergens anders.” Maar wanneer Ali zijn verhaal heeft gedaan voor de rechtbank, denkt zijn advocaat dat Ali er klaar voor is om ook heel Nederland in te lichten.
”Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze moeten wegrennen voor de pers.”
De advocaat hoopt juist dat Ali de pers te woord zal staan. ”Sta even stil, beantwoord die vragen maar”, aldus Swier die daarmee hoopt te bereiken dat er een beter beeld van Ali komt. ”Het is beter dan hard wegrennen voor de pers.”

Leven oppakken

Swier heeft hoge verwachtingen, maar dat heeft elke advocaat. Er zullen nauwelijks tot geen advocaten zijn, die toegeven dat hun cliënt kansloos is.
Ali’s advocaat denkt dat de rapper zijn normale leven na de zaak weer kan oppakken. ”Ik ga er absoluut vanuit dat het daarmee klaar is.”

Bron: