De zittingen van Ali B en de waslijst aan zedendelicten die hem wordt aangerekend is achter de rug. De uitspraak laat nog een paar weken op zich wachten maar de financiële ellende moet nog beginnen. De rapper heeft een behoorlijk leger aan advocaten om de arm genomen. Maar met een geschat vermogen van 10 miljoen euro is dat geen probleem. Echter, die miljoenen worden hem misschien afgepakt. Kijkcijferspecialist Tina Nijkamp weet dat ITV, het productiehuis van The Voice of Holland, door het ‘pauzeren’ van het programma al gigantisch veel geld is misgelopen. Nijkamp stelt: “ITV nam in 2022 al een schadepost op van 11 miljoen euro. In 2023 waren alleen al de onvoorziene juridische kosten 4,7 miljoen hoger. Reken dus maar dat ook ITV deze rechtszaak met veel belangstelling zal volgen. Het zal mogelijk voor veel internationale schade zorgen. En wellicht elk jaar miljoenen afschrijving opleveren.”

Daarbij denkt Nijkamp dat, mocht Ali schuldig bevonden worden, dat hem een jarenlange juridische strijd staat te wachten. Dit keer om geld. Héél veel geld. Nijkamp meldt dat de juristen van ITV hem dan achterna gaan zitten. Ali heeft immers miljoenen om een deel van de schulden te dekken. Nijkamp vervolgt: “Geen comeback en misschien wel de vrees dat de ITV-juristen hem aansprakelijk willen stellen voor de geleden miljoenenschade. Nu en in de toekomst.”

Jan Uriot is bang dat Ali B verkeerde keuzes gaat maken

Jan Uriot van De Telegraaf heeft twee vrouwen gehoord in de tram: “Daar zitten twee Amsterdamse wijfies uit de Jordaan. Die zitten daar met elkaar te praten en de leukste gesprekken komen tot je in zo’n tram. Zij zei dus, wat ik helemaal niet zo verkeerd vond: ‘Die Ali B gaat toch straks niet helemaal het verkeerde pad op, hè? Want met dat uitgavepatroon van hem, waar gaat hij dat geld dan vandaan halen?’” Jan begrijpt die oude vrouwtjes wel: “Toen dacht ik: hé, ze zegt wel iets wat misschien toch speelt, want inderdaad: hij verdiende z’n centjes met heel veel. Een groot huis, een grote auto en nu al geen inkomsten gehad 2,5 jaar. Hoe gaat dat dan verder inderdaad? Ik begrijp wel dat zo’n mevrouw in de tram dat zegt. Ik hoop niet dat hij straks op het verkeerde pad gaat, dat hopen we allemaal niet.”

Waarom Jan en de tramvrouwtjes denken dat Ali misschien het verkeerde pad op zou gaan meldt hij er niet bij. Gaat Marco nu ook het verkeerde pad op wanneer hij niet meer aan de bak kan komen?

Bron: