Ali B (42) zal vrijdag niet in de rechtbank aanwezig zijn bij de uitspraak van de zedenzaak tegen hem. Dit bevestigt zijn advocaat Bart Swier aan De Telegraaf na berichtgeving door RTL Boulevard.

Bart Swier laat weten: „Ali B wil de uitspraak eerst zelf verwerken met zijn naasten. Of het nou vrijspraak is of dat het tot een veroordeling komt.”

Bij eerdere zittingen was de rapper wel aanwezig. Hij had zelfs toestemming gegeven het proces te filmen en daarnaast deed hij geregeld voor de camera’s van de aanwezige pers zijn verhaal.

Ali B wordt verdacht van vier zedenfeiten bij drie verschillende vrouwen. Het OM eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar tegen de rapper. Zijn advocaat vroeg om vrijspraak in alle zaken die tegen hem zijn aangespannen.

Jill Helena

Jill Helena, het vermeende slachtoffer van Ali B, is vrijdag wel aanwezig bij de uitspraak. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra dinsdag laten weten. „Cliënte wil bij de uitspraak aanwezig zijn. Hoe zwaar het ook moge zijn voor haar, zij vindt dat zij dit moet doen. Ook uit respect voor de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de rechtsgang”, aldus Diekstra.

De vermeende aanranding van Jill Helena zou hebben plaatsgevonden in mei 2018 in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Daar zouden ze in de auto hebben gezoend, waarbij hij haar tussen beide benen zou hebben aangeraakt en haar hand zou hebben gepakt met de bedoeling zich af te laten trekken.

De rapper betwist niet dat hij Jill Helena heeft aangeraakt en gezoend, maar ontkent dat hij haar heeft gedwongen. Volgens de advocaat is er onvoldoende bewijs om aanranding aan te kunnen tonen.

Bron: