Ethan Bramble trok veel aandacht voordat hij vader werd, zowel op sociale media als in het echte leven. De reden hiervoor is zijn ongebruikelijke uiterlijk.

Naast dat hij van top tot teen bedekt is met tatoeages, heeft hij zijn tong gespleten en zijn navel verwijderd.

Dit, samen met een hoop piercings, maakt zijn uiterlijk meer dan controversieel, vooral wanneer het contrasteert met een pasgeborene, wat een golf van reacties op Instagram heeft veroorzaakt.

Vijf maanden geleden kreeg Ethan een dochter en sindsdien wordt hij geconfronteerd met nog meer kritiek.

“Mijn dochter heeft geen enkel probleem met mijn uiterlijk omdat ze opgroeit met mij en mijn uiterlijk voor haar normaal is.

Mensen denken dat ik een slechte vader ben alleen maar vanwege hoe ik eruit zie. Dat zegt meer over hen dan over mij,” zegt hij.

Mensen vragen hem ironisch wanneer hij van plan is om zijn baby te laten tatoeëren, terwijl anderen opmerkingen maken als “De baby uit de hemel is in de hel beland”, “Zielig kind”, “Ik zou nooit een vader willen die eruitziet als een monster.”

Er zijn echter ook mensen die hem feliciteren omdat hij trouw is gebleven aan zichzelf en zijn stijl ondanks provocaties.

Ethan laat zich niet uit het veld slaan door de kritiek en blijft vastberaden zijn eigen weg volgen, ongeacht de mening van anderen.

Voor hem is het belangrijkste dat hij zijn dochter liefdevol opvoedt en haar een gelukkige jeugd biedt, los van zijn eigen uiterlijk.

Hoewel sommigen zijn keuzes misschien radicaal vinden, is Ethan ervan overtuigd dat het belangrijk is om authentiek te blijven en jezelf niet te laten beperken door de normen en verwachtingen van de samenleving.

Hij gelooft dat zijn dochter zal opgroeien in een omgeving waar individualiteit wordt gewaardeerd en dat ze zal leren om mensen te accepteren zoals ze zijn, zonder vooroordelen.

De reacties op Ethans uiterlijk weerspiegelen vaak meer over de vooroordelen en angsten van de mensen die ze uiten, dan over Ethan zelf.

Hij blijft standvastig en zelfverzekerd, wetende dat hij een liefhebbende vader is die het beste voor heeft met zijn kind.

Ethan hoopt dat zijn verhaal anderen zal inspireren om trouw te blijven aan zichzelf, ongeacht de druk van buitenaf.

Hij gelooft dat ware vrijheid ligt in het omarmen van je eigenheid en het niet laten bepalen door de mening van anderen.

Met zijn positieve instelling en vastberadenheid blijft Ethan een lichtend voorbeeld van zelfacceptatie en moed.

Bron: