De wereld van sociale media schudde op zijn grondvesten toen rapper Akwasi (35), grondlegger van Omroep Zwart, en omroep KRO-NCRV besloten de stekker uit hun aanwezigheid op het platform X te trekken. Dit na een stortvloed van racistische opmerkingen die volgden op Akwasi’s deelname aan het populaire tv-programma De Slimste Mens. In een vastgezet bericht op zijn X-pagina kondigde Akwasi zijn vertrek aan en nodigde zijn volgers uit om zijn avonturen te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

KRO-NCRV roept op tot afscheid van X na golf van racistische reacties

De abrupte beslissing van KRO-NCRV om de stekker uit X te trekken volgde direct op de racistische aanvallen gericht op Akwasi. De omroep riep bovendien andere mediabedrijven op om ook afscheid te nemen van het gebruik van X. Het lijkt erop dat de digitale wereld niet langer een veilige haven is voor artiesten en mediabedrijven die geconfronteerd worden met dergelijke haat.

Akwasi’s triomf bij De Slimste Mens kan vertrek KRO-NCRV niet voorkomen

Ondanks Akwasi’s recente overwinning en het verdienen van de titel ‘de slimste’ bij De Slimste Mens, kon dit niet voorkomen dat KRO-NCRV besloot zich terug te trekken uit X. Het lijkt erop dat zelfs intellectuele triomfen niet opwegen tegen de duistere kant van online haat.

KRO-NCRV zet streep door X vanwege negatieve aandacht rondom Akwasi

De belangrijkste motivatie achter dit drastische besluit ligt in de dagelijkse trending status van Akwasi, niet vanwege bewondering voor zijn intelligentie, maar eerder vanwege de constante stroom van negativiteit en controversiële uitspraken. KRO-NCRV verklaarde dat ze volledig afstand nemen van X vanwege deze situatie.

Bron: