Memphis Depay en Akwasi brengen samen een nummer uit genaamd ‘Bedankt voor je mening’. Beide heren zijn regelmatig in de media vanwege kritiek op hun uitspraken of voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de mening van Akwasi over Zwarte Piet en aan de witte haarband van Memphis. We weten natuurlijk dat Memphis een wereldberoemde voetballer is, wat minder bekend is is dat hij ook muziek maakt. Wat misschien ook niet veel mensen weten is dat de ouders van beide heren uit Ghana komen en ze hiermee dus behoorlijk veel gemeen hebben. Eerder vandaag zagen we al dat memphis vlak voor de start van het EK een nummer uitgebracht heeft. Dit gaat voornamelijk over zijn geld en vermogen en wat voor leven hij hierdoor kan leiden en daar is behoorlijk wat kritiek op ontstaan. Het nummer met Akwasi zorgt ook voor kritiek kunnen we je vertellen.

Akwasi en Memphis Depay samen ’tegen de haters’!

Dat beide heren zoveel kritiek ontvangen in het dagelijks leven kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Akwasi heeft verschillende berichten die hij ontvangt op Instagram gedeeld waarin goed te zien is dat racisme nog een grote rol speelt in de kritiek die hij ontvangt. Veel mensen die het voor Memphis opnemen denken ook dat het een soort misgunnen is. Want wie kan zich nu druk maken om een voetballer die in zijn vrije tijd graag een hoed draagt of op het veld een zweetband die bedoelt zijn om te dragen tijdens het sporten? In Nederland doe je al snel te gek en als je geen kritiek wil ontvangen kun je maar beter zo ‘gewoontjes’ mogelijk blijven.

Daarom hebben de heren dit nummer uitgebracht, op alle mensen die kritiek hebben op hun: “Bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen. Einde mededeling.” Onder het voorproefje kun je de haatberichten lezen die Akwasi op dit nieuwe nummer heeft ontvangen:

Bron: