In het leven van Peter R. de Vries de onverschrokken misdaadverslaggever, was altijd één ding zeker: zijn vastberadenheid om gerechtigheid te zoeken zelfs als dat persoonlijke risico’s met zich meebracht. Deze onverzettelijkheid weerspiegelde zich ook in de zorg voor zijn gezin een aspect dat nogmaals benadrukt werd toen zijn zoon Royce de Vries onlangs onthulde dat Peter een ontroerende afscheidsbrief voor zijn kinderen had geschreven lang voordat hij werd vermoord.

Deze brief een persoonlijke nalatenschap van zes kantjes, wordt uitgelicht in Royce’s nieuwe boek “Ik beloof je dat ik honderd word”. In deze brief drukt Peter zijn diepste wensen en levenslessen uit aan zijn kinderen. Hij spoort hen aan om altijd trouw te blijven aan zichzelf op te komen voor de zwakkeren en minderheden en om hun rechtvaardigheidsgevoel nooit te negeren. Deze woorden gelezen door Royce en zijn moeder Jacqueline in het ziekenhuis weerspiegelen de onwrikbare principes die Peter tijdens zijn leven hanteerde.

Interessant is ook Peters boodschap over Jacqueline de moeder van zijn kinderen. Ondanks hun scheiding bleven ze een hecht gezin. Peter’s hoop dat zijn kinderen altijd een enorme steun voor hun moeder zouden blijven benadrukt de sterke familiebanden die hij koesterde.

Deze brief is niet alleen een intieme inkijk in de persoonlijke gedachten van Peter R. de Vries, maar dient ook als een inspirerend testament van zijn levenshouding en zijn onwankelbare toewijding aan rechtvaardigheid en integriteit. Een nalatenschap die ongetwijfeld een diepe indruk zal achterlaten op zowel zijn familie als zijn vele volgers en bewonderaars.

Bron: