Advocaat Geert-Jan Knoops heeft zich vanmorgen in het NPO Radio 1-programma Sven Op 1 op een enorm duidelijke manier uitgelaten over de strafzaak van Marco Borsato. Zoals op 27 september bekend werd, zal het Openbaar Ministerie de zanger gaan vervolgen voor ontucht met een minderjarige.

Marco Borsato strafzaak

Knoops maakt duidelijk dat het naar omstandigheden niet goed gaat met Marco Borsato. De strafzaak is nog niet eens gestart en het is hoogst onduidelijk of deze in 2024 zal plaatsvinden. Volgens Knoops heeft hij daar ook geen zicht in. Hij verwacht dat het pas in 2025 gaat voorkomen.
Als reden hiervoor wijst de advocaat op twee punten. Ten eerste is het vooronderzoek nog niet voltooid en ten tweede is het niet duidelijk of er plek is in de agenda van de rechtbank. Het zou zomaar kunnen dat die al vol is, waardoor Marco nog langer moet wachten totdat hij zich mag melden voor het hekje. Tot die tijd moet hij dus afwachten.

Zanger zit er helemaal doorheen

Volgens zijn advocaat voelt Marco zich helemaal niet goed en dat komt mede door de enorme druk die er op de schouders van de zanger rust. Het gaat zelfs zo slecht met hem dat hij zijn werkzaamheden niet uitvoeren kan. Knoops wil niet vooruitlopen op een mogelijke uitspraak van de rechter, maar denkt zelf dat hij argumenten in bezit heeft waarmee hij Marco kan verdedigen.
Is het dan allemaal negatief? Nee hoor, in de onlangs bekendgemaakte Top 2000-lijst stijgen de liedjes van de zanger ineens aanzienlijk. Het nummer ‘Afscheid nemen bestaat niet’ is 500 plekken geklommen. Ook Rood en Dochters staan hoger dan in voorgaande jaren. En dat betekent maar een ding: de fans zijn hem nog lang niet vergeten.

Bron: