Harry Mens is dol op uitgebreid lunchen, maar de 76-jarige presentator van Business Class kampt met erg groot verdriet. Hij staat namelijk al een halfjaar droog. Van de wijn welteverstaan. Hij heeft de fles vaarwel gezegd, omdat hij bijna blind werd.

Gewoonte

In het programma Business Class grijpen gasten, en voorheen Harry zelf, regelmatig naar de fles. Een heerlijk wijntje proeven, en na de show een lekkere chardonnay of een houtgerijpte vioniet soldaat maken was ook voor Harry geen probleem.
Maar nu is dat verleden tijd. Volgens Mens heeft hij al een halfjaar geen druppel meer aangeraakt. Hij voelt zich nu fitter dan ooit tevoren. ”Ik weeg 85 kilo. Ik eet minder, ben minder snel moe en ben veel alerter. Voorheen is dat wel anders geweest. Drinken was een gewoonte geworden. Ik vond het niet eens lekker, maar er gingen elke dag een paar glazen in.”

Oog

Zo’n zes maanden geleden moet Harry geopereerd worden. Hij heeft een te hoge oogdruk en wanneer die dan te groot wordt, is er kans op een glaucoom. En dat kan er weer voor zorgen dat je blind wordt. Het vocht wordt niet voldoende afgevoerd,
Na de ingreep moest Harry zijn oog drie maanden lang zes keer per dag druppelen. ”Ik ken mezelf. Wanneer ik vóór de operatie ging lunchen met relaties, of aan het einde van de dag ging borrelen met vrienden, dan zou dat druppelen een ramp worden.”
Harry realiseert zich dat de drank ervoor kan zorgen dat hij niet druppelt en wijt dat aan de alcohol. ”Sindsdien drink ik niet meer. Ik drink nu gemberbier of Rivella uit een wijnglas. Het bevalt me prima, overdag heb ik weer meer energie. Ik ben in alle opzichten een ander mens geworden.”

Bron: