Het is ongelofelijk dat het alweer 17 jaar geleden is dat we Steve Irwin verloren. De dierenverzorger veranderde de manier waarop de wereld tegen gevaarlijke dieren aankeek. Hij was een pionier op zijn gebied en de aarde werd van een heel behoorlijk persoon ber0ofd toen hij d00dging, terwijl hij deed waar hij van hield, op de jonge leeftijd van 44 jaar.

Jaren later heeft zijn vrouw Terri Irwin zich openlijk uitgelaten over een bekentenis die Steve ooit aan haar deed en die voor sommigen wel eens een sch0k zou kunnen zijn …

Terri was in een interview met de Australische televisieserie “Anh’s Brush With Fame”, toen het gesprek een verrassende wending nam.

Toen de interviewer de vroegtijdige d00d van Steve ter sprake bracht, antwoordde Terri: “Hij heeft nooit gedacht dat hij een lang leven zou hebben. Hij had altijd het gevoel dat zijn leven kort zou zijn.”

Helaas was Steve accuraat in zijn voorspelling. De geliefde tv-presentator was aan het filmen voor “Ocean’s Deadliest” in Queensland, Australië, toen hij werd gedood door een g1ftige pijlstaartrog.

Na het 0ngeluk werd Terri verteld dat ze de manager van haar dierentuin moest bellen. Ze herinnert zich het moment waarop ze hoorde dat haar man was 0verleden.

En wat nu…? “Ik herinner me gewoon dat ongelooflijke gevoel van verantwoordelijkheid, dat gevoel van overweldigend verdriet, maar ‘wat moet ik nu doen? Ik verzamelde mijn gedachten en moest toen naar de auto gaan om het Bindi en Robert te vertellen … wat echt moeilijk was.”

Toen het nieuws van Steve’s d00d bekend werd, was Terri verbijsterd over de overweldigende steun. “Niemand zou meer verrast zijn geweest dan Steve over de betuigenissen van verdr1et en liefde,” zei ze.

Trots op Steve “Beroemd was geen woord dat in Steve opkwam. Dat vond ik zo mooi aan hem, hij was nooit pretentieus, zette zichzelf nooit te hoog in het vaandel. Alles wat we voor de natuur verdienden en nog steeds verdienen, stopten we in natuurbehoud en daar ben ik echt trots op.”

Zodra het overlijden van Steve bekend werd, verspreidden mediabronnen het nieuws snel over de hele wereld. Miljoenen mensen rouwden om de nationale held, die bekend stond om zijn extreme inzet voor het verbeteren van voorlichting en bewustwording over alle soorten dieren.

De wereld gaat misschien verder, maar we zullen Steve Irwin nooit vergeten. Was jij een fan van de ‘The Crocodile Hunter‘? Zo ja, deel dit artikel dan op Facebook en help ons zijn nagedachtenis te eren.

Bron: